Omán utazás repülővel

Salalah nyaralás 2024

Részletek

Álomnyaralások kedvező áron

Egzotikus utak 2024

Részletek

Csoportos tengeri hajóutak 2024

magyar idegenvezetővel

Részletek

Szilveszteri varázslat Szlovéniában

Szlovénia, Szlovén hegyvidék, Ljubljana Útazonosító: 591512
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás, Sportos kirándulások
Leírás

Szilveszterkor is csodálatos, mesebeli helyekre hívjuk Önöket : Európa zöld szívéhez, ahol az Alpok, tavak, tenger, barlang - mind megtalálható egy helyen! Oly közeli és oly szép helyekre csábítjuk: Bledi-tó, Kranjska Gora, Ljubljana, Piran, Postojnai cseppkőbarlang karácsonyi öltözetben! Kellemes szálloda, mozgalmas programok, városnézés és csodaszép tájak szilveszteri hangulatban! Ha kellemes társaságban és jó programok mellett szeretné köszönteni az új évet, akkor itt helye! 

Utazás: komfortos autóbusszal. Nincs éjszakai utazás!

Szállás: Ljubljana környéke, kb. 15 km-re a központól (Domzale) Hotel Ambient 3*. Szoba: 2-3 ágy, fürdőszoba hajszárítóval, klíma, Tv, ingyenes WiFi. Egyágyas szoba: 1 ágy, de felszerelése azonos. 

Ellátás: 3 reggeli (svédasztalos), igény szerint svédasztalos vacsora (ajánlott) . Szilveszter estén is sima vacsora van. 

Választható fel- és leszállási lehetőségek: Budapest BOK Sportcsarnok, Budapest BAH-csomópont, Budaörs (pálya mellett), Székesfehérvár (pálya mellett), Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa.
Fontos információ: Budaörs és Székesfehérvár esetében a fel-,és leszállás az autópálya mellett történik, értelemszerűen mindig az autóbusz menetirányának megfelelő oldalon!

Időpont:
2024. december 29- 2025.január 01. 

PROGRAM:

1. nap: Maribor, Ljubljana, Arboretum ünnepi fényekben
Indulás reggel 6.00 órakor Budapestről. Délelőtti órákban Mariborba érkezünk, városnézés alatt megimerkedünk ezzela Dráva menti, kics városkával és Európa legrégebbi szőlőtőkéjével, emellett  a város szilveszteri vásárát is megtekinthetjük. Majd Szlovénia fővárosába, Ljubljana-ba  érkezünk, ahol barokk, reneszánsz és szecessziós épületek, gyönyörű hidak és parkok pompáznak ünnepi fényekben. Városnézés után ki-ki kedve szerint sétálgathat a látnivalók, és a karácsonyi vásár bűvöletében, a Ljubljanica folyó partján. Ünnepre  hangolódva, a közelben található, Szlovénia legnagyobb Arboretumába is benézünk, ahol minden díszfényben pompázik (belépős). Frissítő séta után irány a jó meleg szállodánk!  Vacsora időben érünk Ljubljana környéki szállásunkra. 

2. nap: Piran, Koper, Postojnai cseppkőbarlang élő Betlehemi játékkal, Kranj
Ízletes reggeli után fakutatív program keretében a tenger felé veszünk az irányt! Meglátogatjuk a szlovén tengerpart gyöngyszemét Pirant, mely egy "nyitott múzeum” középkori építészeti emlékekkel és gazdag kulturális örökséggel. Itt, ebben a kis kincsesdoboz-szerű városkában született Giuseppe Tartini olasz zeneszerző és hegedűművész a XVII. században. A Tartinijev tér az ő nevét viseli, mely lehagyhatatlan bármely pirani fényképről. A tenger mentén,  Koper városba  látogatunk és szépségével közelről is megismerkedünk, szilveszteri készülődés már érezhető ! Ezt követően egy különleges és egyedi karácsonyi élmény vár minket a Postojna-i cseppkőbarlangban, ahol a több, mint 20 km hosszú barlangrendszer csodálatos cseppkőképződményeit részben gyalog, részben kisvasútról tekinthetjük meg. A barlangban csak ilyenkor látható az egyedülálló, élő Betlehemi játék, mely felejthetetlen élmény!  A felcsendülő Ave Maria sehol a világon nem hangzik úgy, mint ebben az ünnepi fényekkel teli, és kivételes akusztikájú környezetben. Majd az Alpok kapuja felé veszünk irányt, és Kranj-ba érkezünk. Rövid séta közben ismerkedünk meg ezzel a kicsi, középkori várossal, ahol Szlovénia legnagyobb költője is született, France Preseren. Sok, gazdag élményekkel telve,  vacsorára a szállodába érkezünk.  Részvételi díj: 15 Eur/fő + Postojna belépőjegye 35 EUR/felnőtt, diákoknak: 25 EUR/fő, gyermek 15 évig 20 EUR/fő.

3. nap: Bledi-tó, Jasna tó, Kranjska Gora, Radovljica, szilveszter Ljubljanaban
Ízletes reggeli után, szilveszter napján, fakultatív program keretében igazi alpesi helyekre, olasz- osztrák - szlovén határ találkozásának közelébe látogatunk. Első megállónk a Bledi-tó, ahol mindenki kedve szerint ismerkedhet a tó szépségével és megkóstolhatja a messzi földön híres bledi krémest, megnézheti a bledi vásárt de akár pletnázhat is egyet a tó közepén található kis szigetre! Radovljica  bűbájos, kicsi városába is ellátogatunk. Majd elérjük a Jasna-tavat, mely a mesés színeiről és tükrözédéséről híres, csoda szép fényképeket készíthetünk a karácsonyi ruhába bújt tavacskáról. Az Alpok kopár, vagy éppen havas csúcsai fenséges látványt nyújtanak. Kranjska Gora apró települése ebben az időszakban igazi karácsonyi mesevárossá változik. A házikók csodás kivilágítást kapnak, forralt bor és fahéj illata keveredik a levegőben! Legyünk mi is újból gyerekek ezen a varázslatos helyen az év utolsó napján! Vacsora időben visszatérünk a szállodába. Részvételi díj: 15 Eur/fő.
Vacsora utáni társalgás vagy kis pihenés követően meleg ruhákban bújunk és buszunkkal Ljubljana városba látogatunk, ha időjárás engedi. Főtéren az utcai bál forgatagba mi is bekapcsolódunk és élő zene mellett táncolunk és ünnepeljük egy új év kezdetét. 

4. nap: Lombkorona, Ptuj 
Késői reggeli után, az új év első napját is aktívan kezdjük, hisz lombkorona sétányon megteszünk az év első lépéseit ! Friss, hegyi levegőt szívunk az 1517 m-es  magasságban található a lombkorona sétányon (belépős). Igazi élmény míg a kb. 1 km-res ösvényt végigjárjuk, mely, a 6% emelkedés mellett könnyű terep, minden vendég számára. És végezetül a Szlovénia legrégebbi városába, Ptujba látogatunk ! Pazar és színes élményekkel feltöltödve jobb és szebb évre vágyakozva indulunk haza! Visszaérkezés esti órákban. 

Ön eldöntheti, hogy a részvételi díjat euróban, vagy forintban egyenlíti ki!  
 Euróban történő fizetési igényét kérjük előre jelezni. 
Szilveszteri varázslat Szlovéniában 4 nap / 3 éj      2024/ 2025.
 ELŐFOGLALÁSI ÁRON!
Reggelivel/ fő 2024.12.29 - 2025.01.01.
Felnőtt 99 900 Ft (260 Eur)
Egyágyas felár  26 900 Ft (70 Eur)
2. vagy 3. ágyon 15 évig 94 900 Ft (245 Eur)

Figyelem: társítási lehetőség 2 ágyas szobákban!
Egyágyas felár nélkül foglalható, amennyiben vállalja a garantált társítást 2 ágyas szobában!

Üdülőhelyi és regisztrációs díj (helyszínen fizetendő): 7 év felett: 20 EUR/fő.

3 vacsora felár (svédasztalos) - ajánlott: 9 900 Ft/fő (25Eur/fő).

Audio guide: 2200 Ft/fő (6 Eur)

Fakultatív program és belépők (min 35 fő esetén):
Bledi tó, Kranjska Gora, Jasna tó, Radovljica: 15 Eur/ fő
Piran, Koper, Kranj:
15 Eur/ fő + Postojnai cseppkőbarlang belépőjegye: 35 Eur/felnőtt, diákoknak: 25 EUR/fő, gyermek 15 évig 20 EUR/fő.
A Postojani cseppkőbarlang csak pirani programmal együtt foglalható.

Belépők a helyszínen: kb. 60 EUR/felnőtt. (Arborétum kb , pletna a Bledi-tavon, kis sziget a Bledi-tavon, lombkoronasétány)

Minimum létszám: 35 fő.
A programváltozás jogát fenntartjuk! 

A részvételi díj tartalmazza: autóbuszos utazást, programokat, szállást étkezéssel, magyar idegenvezetőt.
A részvételi díj nem tartalmazza: baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítás díját, útlemondási díjat, üdülőhelyi és regisztrációs díjat, fakultatív programot, belépőket, valamint a felárakat.

A szlovén beutazási szabályokról az alábbi linken tájékozódhat: Itt
BBP mellett célszerű az EU egészségügyi kártyát is kiváltani és az utazásra magukkal vinni!

Utasbiztosításról:
- Irodánknál a Colonnade/Atlasz biztosító utasbiztosítását lehet megkötni (Classic vagy Premium típus). 
- Utas biztosítás megkötése nélkül, vagy classic típus megkötésénél az útlemondási biztosítás önrésze 15%. 
- Útlemondási biztosításának önrésze (15%) kiváltható, amennyiben a megrendeléssel egyidőben megköti a prémium típusú biztosítást.
- ajánlatkérés/megrendelés esetén a kalkulátorban kiválasztható a biztosítás típusa!
BBP tájékoztató ITT, Útlemondási biztosítási nyilatkozat ITT.

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2024-12-29 - 2025-01-01 3 éj, min. éjszakák száma: 3 2 ágyas (pótágyazható) Reggeli 99.900 Ft Ft/fő reggelivel
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok