Omán utazás repülővel

Salalah nyaralás 2024

Részletek

Álomnyaralások kedvező áron

Egzotikus utak 2024

Részletek

Csoportos tengeri hajóutak 2024

magyar idegenvezetővel

Részletek

Skócia dióhéjban: Edinburgh és a Skót-felföld - Csoportos utazás Skóciába, magyar idegenvezetéssel (Repülő)

Nagy-Britannia, Skócia, Edinburgh Útazonosító: 644725
  • Szálláskategória: Hotel
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás

Leírás

Leírás:

Skócia az egyik legvadregényesebb és legszebb táj, ahova tévedhet az utazó. Zölden viruló dombok, hegyek láthatók mindenfelé, melyeket friss vizű folyók, tavak tagolnak és tesznek még izgalmasabbá. Az igazi Skócia megismeréséhez nem érdemes csak Edinburgh-be látogatni, irány a Skót-felföld, és annak különleges látnivalói! A csodás Loch Lomond, és a népszerű Glencoe-völgy mellett a bájos Inverness, a híres-hírhedt Loch Ness sem marad ki, és méltán dícsért skót whisky-t is megkóstolhatják.

Időpont: 2024. október 21-25./ 5 nap-4 éjszakaUtazás: Budapestről menetrend szerinti repülőjárattal, átszállássalBudapest - Frankfurt-Glasgow +  Edinburgh-Brüsszel-Budapest útvonalon.A részvételi díjban szereplő repülőjegy ára meghatározott speciális díjtételű turista osztályra érvényes, melyre a légitársaság által kiadott feltételek és kondíciók érvényesek. Az ettől eltérő díjtételű repülőjegy foglalása a részvételi díjat befolyásolja.Szállás: a körutazás során középkategóriás szállások 2 ágyas standard szobában. A szobák mindegyike fürdőszobával rendelkezik. A szálláshelyek egy részénél lift nincs.Egyágyas szoba szabad helyektől függően, felár ellenében foglalható.Ellátás: reggeli

Minimum csoport létszám:  Minimum 20 fő, a fakultatív program esetén minimum 15 fő.Az ajánlat szabad helyek függvényében érvényes.

Idegenvezető: a csoporttal Budapestről utazó magyar idegenvezető kíséri a csoportot a teljes körutazás alatt.

PROGRAM:1. nap: Budapest - Glasgow - Loch LomondÉrkezés a Glasgow-i repülőtérre, városnézés. Ellátogatunk a Glasgow Katedrálisba, majd átsétálunk a Sóhajok hídján a Necropolisba. Ellátogatunk a Provand's Lordship-be, a város legrégebbi, XV. században épült középkori házába. Ezután megállunk György-térnél, mely nevét III. György Király után kapta. Megtekintjük a Városházát, a Modern Művészetek Galériáját és Wellington hercegének szobrát, majd elsétálunk a Kelvingrove Művészeti Galéria és a Glasgow-i Egyetem épülete mellett. A nap végén - ha időnk engedi -  még megnézzük a  Botanikus Kertet, aztán továbbutazunk Skócia egyik legnagyobb tavához, a Loch Lomondhoz.Szállás: The Loch Long Hotel *** vagy hasonló

2. nap: Loch Lomond - Glencoe - Loch Ness/Urquhart - InvernessFotózási lehetőség Glencoe völgyben, ami a MacDonald klán lemészárlásáról ismert. Utunkat a Linnhe-tó partjaitól Fort William felé folytatjuk. Egy kis városi séta után megcsodálhatjuk az Egyesült-Királyság legmagasabb hegyét, a Ben Nevist. Érkezés Loch Ness-hez, amely 38 km hosszával és 212 méter mélységével több édesvizet tartalmaz, mint Anglia és Wales tavai együttvéve. Következő megállónk az Urquhart Vár, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a tóra.Invernessbe érkezés után egy rövid gyalogos túra következik, megnézzük a Ness folyón, kis viktoriánus függőhidakkal összekötött Ness-szigeteket, majd felmegyünk a Kastélydombra, ahonnan csodás a kilátás a városra, és a környékre. Szállás: Columbia Hotel Inverness vagy hasonló

3. nap: Inverness - Blair - Edinburgh Napunkat a Carirngorms Nemzeti Parkban kezdjük, Loch Morlich-nál, az ország egyik legszebb tavánál. Következő megállónk a skót történelemben fontos Blair kastély, majd sétálunk a festői Pitlochry-ban, mielőtt Edinburgh-ba érkeznénk. Szállás: Ibis Budget Edinburgh Park Hotel vagy hasonló

4. nap   Edinburgh - Fakultatív Merlose Apátság & Rosslyn kápolna túraReggeli gyalogtúra Edinburgh-ban, látogatás a Holyroodhouse-palotában, a skót királyság brit uralkodójának, II. Erzsébet királynőnek, hivatalos rezidenciáján. Később felfedezzük mind az óvárost, mind az újváros részeit, a Royal Mile-t, a St. Giles Katedrálist és a Parlamentet.Szállás: Ibis Budget Edinburgh Park Hotel vagy hasonló

Délután fakultatív Merlose Apátság & Rosslyn kápolna túra: mely során felkeressük a 12. században, a ciszterci rend által alapított Melrose Apátság romjait, ahová a legenda szerint I Róbert skót király szívét temették. Eután meglátogatjuk a Da Vinci kód c. filmből is ismert Rosslyn kápolnát.

5. nap   Edinburgh - BudapestSzabad idő, majd délután transzferrel indulás Edinburgh repülőterére.További információk:

  • Az egyes szálláshelyeken a szobák elfoglalhatók (bejelentkezés) 15:00-tól, kijelentkezés 10:00-ig. Korai bejelentkezés és/vagy késői kijelentkezés a szabad szobáktól függően helyszínen fizetendő felár ellenében foglalható.
  • Belépők: csoportos belépők -    Glasgow Katedrális  7 GBP/fő adomány-    Jacobite hajókirándulás (inspiráló rálátással az Urquhart kastélyra): 19 GBP/fő -    Blair kastély 22 GBP/fő-    St. Giles Katedrális 7 GBP/fő adomány-    Edinburgh kastély 21 GBP/fő (csoportos belépők min. 15 főtől)
  • Egyágyas szoba korlátozott számban és felár ellenében foglalható.
  • A magasabb kategóriájú szoba felár ellenében foglalható.
  • Amennyiben a csoport létszáma  a minimum 20 fős létszámot nem éri el, de az utazók száma 16-19 fő közé esik, kiscsoport felár fizetendő.
  • A repülőjegyre vonatkozóan:Tervezett menetrend:1 LH1343     október 21.  Budapest-Frankfurt         ind. 06.20       érk. 08.052 LH 960      október 21.   Frankfurt-Glasgow          ind. 11.05      érk. 12.053 SN2064     október 25.   Edinburgh - Brüsszel      ind. 15.15      érk. 17.554 SN2829     október 25.   Brüsszel-Budapest          ind. 21.00      érk. 23.00- A részvételi díjban szereplő repülőjegy ára meghatározott speciális díjtételű turista osztályra érvényes, melyre a légitársaság által kiadott feltételek és kondíciók érvényesek a Vista ÁSZF-ben szereplő feltételektől eltérően. Helyek korlátozott számban foglalhatók. Az ettől eltérő díjtételű repülőjegy foglalása a részvételi díjat befolyásolja.- A repülőjegy ára tartalmaz személyenként 1 db max. 20kg-os feladható poggyászt.- A repülőtéri illeték díja az árfolyamtól függően a jegykiállításig változhat.- Az indulási és érkezési időpontok mindig a helyi idők szerint értendők.- A légitársaság fenntartja a menetrend és az útvonal megváltoztatásának a jogát.- A jegykiállítási határidőre, a módosítására, lemondására, a poggyászszállításra és a légitársaság által kínált egyéb felár ellenében igénybe vehető szolgáltatásokra a légitársaság feltételei és kondíciói érvényesek.

Az ajánlatban szereplő időpontoktól és időtartamtól eltérő utazások esetén egyéni igények alapján személyre szabott árajánlatot készítünk. Az árak az alkalmazható kedvezményektől és a szabad helyektől függően a megrendeléséig változhatnak.  

 

Útvonal: Glasgow | Loch Lomond | Glencoe | Fort William | Loch Ness | Inverness | Blair | Edinburgh


Az ár tartalmazza:

  • a repülőjegyet menetrend szerinti járattal, 
  • a repülőtéri illetéket,
  • a szállást 4 éjszakára, 3*-os szállodákban, kétágyas szobában reggelivel,
  • a magyar nyelvű idegenvezetőt a teljes út során
  • a repülőtéri és programokhoz szükséges transzfereket,
  • a leírásban szereplő városnézéseket belépők nélkül.

Az ár nem tartalmazza:

  • a félpanziós felárat italok nélkül,
  • a belépőjegyeket,
  • az utas (BBP) biztosítást,
  • az útlemondási (sztornó) biztosítást.

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2024-10-21 - 2024-10-25 4 éj 2 ágyas szoba, 2 felnőtt Reggeli 509.900 Ft Ft/fő, 2F, Reggeli
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok