Omán utazás repülővel

Salalah nyaralás 2024

Részletek

Álomnyaralások kedvező áron

Egzotikus utak 2024

Részletek

Csoportos tengeri hajóutak 2024

magyar idegenvezetővel

Részletek

Madridi Advent

Spanyolország, Madrid, Madrid Útazonosító: 652039
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Városlátogatás, Nyaralóprogram, Körutazás
Leírás

Leírás:

?  Gran Vía, Cibeles tér és a Prado
?  Almudena katedrális, a királyi mennyegzők helyszíne
?  Cervantes szülővárosa, Alcalá de Henares

Program:

1. NAP: BUDAPEST - MADRID

Menetrend függvényében várhatóan a reggeli órákban utazás Budapestről Madridba. A spanyol fővárosba megérkezve metróval jutunk el a szállodánkhoz. Elhelyezzük a csomagjainkat, majd ellátogatunk a város központi terére, a Solra, ahol megkezdjük városnézésünket. Ez a hely, nemcsak gyalogos sétánk kezdete, de az ország közepe is, mert a ,,0" km kő is itt található. A téren lefényképezhetjük a város jelképét, a fára mászó maci szobrot is. A közeli Callao tér előtt tartunk egy kis szünetet, amely alatt lesz lehetőség meginni egy finom spanyol kávét, de kipróbálhatjuk a spanyol karácsonyi időszak elmaradhatatlan finomságát, a chocolate con churros-t is. Ezt a hosszú fánkhoz hasonlító ételt forrócsokoládéba szokták mártani. A spanyoloknak ez legalább annyira hozzátartozik a téli ünnepekhez, mint nekünk a kürtőskalács vagy a bejgli. Madrid leghíresebb bevásárló útján, a Gran Vía-n haladva érjük el a híres Cibeles teret. Az Alcala kapu mellett betérünk a Retiro parkba, mely olyan Madridnak, mint New Yorknak a Central Park vagy Londonnak a Hyde Park. A hangulatos sétautakon haladva szobrokban és a gyönyörű kertekben gyönyörködhetünk. A csendes park ad otthont a Királyi Rózsakertnek és a különleges Kristály Palotának is. A délutáni órákban érünk a Prado múzeumhoz, ahol, aki szeretné, megtekintheti a világ egyik leggazdagabb festészeti gyűjteményét. A múzeumi látogatás után már esti fényekben csodálhatjuk meg a belvárost. Vacsorázáshoz a karácsonyi vásár kínálatából vagy a környező éttermekből is választhatunk. Városi élményeinket követően visszatérünk szállásunkra.

2. NAP: MADRID - ALCALÁ DE HENARES - MADRID

A napot egyénileg is el lehet tölteni, vagy idegenvezetőnkkel két fakultatív programon is részt vehetnek. Reggelit követően az Atocha pályaudvarra metrózunk, ahol megtekintjük az épületben kialakított különleges trópusi ligetet. Innen, indulunk első kirándulásunkra. Célpontunk Alcalá de Henares. A Madridtól kb. 45 perces vonatozásra lévő település nem csupán az egyik leghíresebb spanyol írónak, Cervantes-nek a szülővárosa, de egyben UNESCO Világörökség is, mivel ez volt a világ első, kifejezetten egyetemi városnak tervezett települése. Története a XVI. századra nyúlik vissza, de a gyönyörűen restaurált épületek napjainkban is olyan díszt adnak a belvárosnak, mint átadásuk napján. Sétálunk a főtéren lévő hangulatos karácsonyi vásárban, és meglátogatjuk Cervantes szülőházát is, ahol érdekes történetekkel ismerkedhetünk meg a kalandos életű íróról. A múzeum után az UNESCO világörökségi listán szereplő Egyetem épületét tekintjük meg szervezett idegenvezetői túra keretében. Kora délután térünk vissza vonattal Madridba. A madridi Atocha pályaudvarral szemben található a Reina Sofia Múzeum, melyben megannyi modern festmény (Salvador Dalí, Miró alkotásai is) található Picasso grandiózus festménye a Guernica, aki szeretné, itt is eltöltheti az időt. Este fakultatív vacsorás Flamenco showra invitáljuk utasainkat. A tradicionális spanyol gitárzenére díszes ruhájú táncosok műsorát tekinthetjük meg, miközben spanyol ételkülönlegességeket kóstolhatunk meg, amihez ízletes helyi vörösbort kínálnak. Élvezet a szemnek, fülnek, szájnak egyaránt. Szállás, mint előző nap.

3. NAP: MADRID - BUDAPEST

Reggel csomagjainkat elhelyezzük a csomagszobában, majd metróval megyünk a város híres terére, a Plaza Mayorra, mely régen még bikaviadalnak is helyszíne volt. A tértől átsétálunk a hatalmas, II. János Pál által felszentelt Almudena katedrálishoz, mely a királyi menyegzők színhelye is. A székesegyházzal szemben található a monumentális Királyi Palota, melyet belülről is megtekintünk. A trónterem és a plafonig porcelánnal borított szalon mindenkit lenyűgöz. A Keleti téren átsétálva rátekintünk a Királyi Operaházra, majd tovább sétálunk a Szenátus (a spanyol parlament felsőháza) épülete mellett a Spanyol térre, ahol Cervantes és Don Quijote szobrai köszöntenek minket. Szabadidő alatt ajándéktárgyakat is lesz lehetőségünk vásárolni, de a belváros megannyi ,,sonka múzeuma" közül is kipróbálhatjuk az egyiket, mely kifejezés nem egy művészeti kiállítóhelyet jelöl Spanyolországban, hanem a híres spanyol serrano sonka kiemelt árusító helyeinek neve. A délutáni órákban felvesszük csomagjainkat a szállodában, majd a reptérre metrózunk. Menetrendnek megfelelően Budapestre repülünk, várható érkezés az esti órákban.

Szállás: 3 csillagos szálloda

Ellátás: Reggeli

Közlekedés: Repülővel

Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
Vacsorás flamencos show (helyszínen fizetendő) 50 EUR Turnusok:
2024-12-04 - 2024-12-06
0
Alcalá de Henares kirándulás vonatjeggyel és belépővel Turnusok:
2024-12-04 - 2024-12-06
13000
Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2024-12-04 - 2024-12-06 2 éj 2 ágyas szoba Reggeli 214.000 Ft Ft/fő, 2 ágyas szoba
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok