Omán utazás repülővel

Salalah nyaralás 2024

Részletek

Álomnyaralások kedvező áron

Egzotikus utak 2024

Részletek

Csoportos tengeri hajóutak 2024

magyar idegenvezetővel

Részletek

Napsütötte advent Szicíliában

Olaszország, Szicília, Agrigento Útazonosító: 652045
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Városlátogatás, Nyaralóprogram, Körutazás
Leírás

Program:

1. NAP: BUDAPEST - CATANIA

Indulás Budapestről Cataniába közvetlen járattal. Érkezés várhatóan a délutáni órákban. Privát autóbuszunk vár minket a repülőtéren, és Catania felfedezésére indulunk. A város életét és fejlődését a mai napig az Etna működése uralja. A főtér látványosságainak (katedrális, Elefántos kút, Városháza, városkapu) megtekintése után, szabadidő is lesz a karácsonyi vásár felfedezésére. A középkori hangulatot árasztó utcák este kezdenek karácsonyi fénybe borulni. Megkóstolhatjuk a tipikus szicíliai édességeket, a mandulás sütit vagy a cannolót, vagy egy hamisítatlan tiramisut valamelyik kávézóban. Az esti órákban érkezünk meg a várostól északra található szállásunkhoz, ahol fakultatív vacsorával várnak bennünket.

2. NAP: TAORMINA - ETNA - AGRIGENTO

Reggeli után a közeli Taorminába látogatunk el. A magas szirtre épült város szépségét az adja, hogy főteréről és a Görög Színháztól csodás kilátás nyílik a tengerre, és az Etna felé. Érthető, hogy Csontváryt is megragadta, a büszkén magasodó Etna porcukor süveghez hasonlító hófedte csúcs látványa. A déli órákban közelről is megtekintjük a sziget talán legismertebb látványosságát, a ma is működő vulkánt, az Etnához. Autóbusszal felmegyünk a hegy feléig, majd felvonóval magasabbra kapaszkodunk, végül terepjáró járművekkel a kráterekig utazunk. Helyi vulkanológus vezetésével bepillantást nyerünk a legutóbbi kitörések történéseibe. E meseszép természeti világörökség bejárása (melynek látogathatósága időjárás és vulkáni tevékenység függvénye is) után Agrigento felé vesszük az irányt, ahol aznapi szállásunk lesz.

3. AGRIGENTO - PIAZZA ARMERINA - RAGUSA

Reggeli után első programunk Szicília egyik leghíresebb régészeti látványossága az agrigentói Templomok völgye lesz, mely nem csupán világörökség, de az egyik templom stilizált változata az UNESCO Világörökségeinek szimbóluma is lett. Kr. e. az V. században készültek el ezek a dór stílusú görög templomok. Megtekintésük kis túrával, és a sok más szicíliai látványosságokhoz hasonlóan helyi vezetővel lehetséges. Ismét útnak indulunk és felkeressük Piazza Armerina római kori villáját. Az egykor belső díszítésként szolgáló mozaikokat a villára földcsuszamlás miatt rázúduló sárréteg őrizte meg az utókor számára, ezért páratlan örökség. Innen tovább folytatjuk utunkat Ragusa városába, mely Val di Noto fennsíkján található, kimagasló barokk építészete miatt szintén az UNESCO Világörökség része. A városka domboldalra épített utcáin sétálva csodás kilátás nyílik a környékre. Itt megkóstolhatjuk a szicíliai gasztronómia ékének számító arancinit (töltött rizsgolyó), a helyi sajtokat is, de ihatunk egy finom olasz kávét is. Szállásunk Ragusánál lesz.

4. NAP: NOTO - SIRACUSA - BUDAPEST

Reggeli után elsőként Notóba utazunk, és a város szívében található Óvárosban teszünk sétát. A település jelképének számító katedrális a szicíliai barokk művészet talán legszebb alkotása. A homlokzat és az oltárok gazdag díszítései miatt kihagyhatatlan látnivaló. Négy híres tere páratlan látványosság a csodás épületeivel. A kellemes belvárosi séta után utolsó megállónk következik, a fenséges kikötőváros, Siracusa. Óvárosa az Ortigia-szigeten fekszik, itt található a Piazza Duomo hatalmas tere, a sziget déli csücskében láthatjuk a II. Frigyes által építtetett Maniace-kastélyt, de látjuk a Fonte Aretusat is, mely egy híres édesvízi forrás az Ortigia-sziget déli végén, mely tóba ömlik. Egy ősi mítosz azt meséli el, hogy Artemisz istennő ebbe a forrásba varázsolta Artemisz nimfát, hogy megmentse, miközben a görög Alfeiosz folyóisten elől menekült. A tó közepén egy vadon élő növény áll, ami állítólag évezredek óta itt nő - ez egyébként nagyon ritka, egész Európában egyedinek számít. Lesz szabadidőnk is, majd a menetrend függvényében indulunk Catania repterére, ahonnan Magyarország felé vesszük az irányt. A Liszt Ferenc Repülőtérre várható érkezés a késő esti órákban.

Szállás: 4 csillagos szálloda

Ellátás: Reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Repülővel

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2024-12-06 - 2024-12-09 3 éj 2 ágyas szoba leírás szerint 319.000 Ft Ft/fő, 2 ágyas szoba
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok