Omán utazás repülővel

Salalah nyaralás 2024

Részletek

Álomnyaralások kedvező áron

Egzotikus utak 2024

Részletek

Csoportos tengeri hajóutak 2024

magyar idegenvezetővel

Részletek

középkategória

Marokkó, Marrakesh, Marrakesh Útazonosító: 652596
  • Szálláskategória: Hotel
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Városlátogatás, Körutazás

Leírás

Program leírás

Fedezze fel Marokkó varázslatos világát ezen az izgalmas, 8 napos körutazáson! A királyi városok történelmi építészete, a festői Közép-Atlasz hegység, és a sivatag különleges hangulata mind Önt várják. Látogasson el Marrakech nyüzsgő bazárjaiba, Casablanca modern látványosságaihoz, és Fez óvárosának titokzatos utcáihoz. Élvezze a helyi ízeket és vegyen részt izgalmas fakultatív programokon, például egy sivatagi terepjárós túrán. Egy felejthetetlen utazás, ahol a hagyomány és a modern világ találkozik!

Utazás: Budapest - Marrakech - Budapest útvonalon közvetlen járattal. A körutazás során marokkói autóbusszal.
Elhelyezés: marokkói besorolású **** szállodákban
Ellátás: félpanzió (reggeli és ebéd vagy vacsora)

1. nap: Budapest - Marrakech
Találkozó a déli órákban, a Liszt Ferenc repülőtéren. Elutazás közvetlen járattal Marrakechbe. Transzfer a városba, és máris megkapjuk az első benyomást a csodálatos városról, ,,Dél gyöngyének" tartott MARRAKECH-ről. Vacsora, szállás.

2. nap: Marrakech - Casablanca - Rabat
Irány CASABLANCA! Elnevezését (fehér ház) a portugál gyarmatosítók által 1575-ben épített fehér színű kormányzói palotáról kapta. Marokkó legnagyobb városa a gazdasági élet központja, nevét mégis Kertész Mihály azonos című filmje tette igazán ismertté. A világ legmagasabb minaretjével büszkélkedő II. Hasszan Mecset ékes példája a hagyományos és a modern technika összehangolásának. A modern város közterületei közül a legszebbek az Arab Liga Park, vagy az V. Mohammed tér. A tengerpart mentén futó Corniche Bulvár a klubok, éttermek, a kikapcsolódás világa. Délután továbbutazás a fővárosba, Rabatba, az Oudayas-i Kasbah megtekintése. Vacsora és szállás Rabatban.

3. nap: Rabat - Meknes - Fez
Délelőtt városnézés RABAT-ban, a Marokkói Királyság, virágzó, rendezett, elegáns fővárosában. Követek Kapuja, Mechouar, királyi negyed, stb. Továbbutazás a királyvárosok következő helyszínére MEKNES-be, melyet a helyiek egykor, némi túlzással ,,marokkói Versailles"-nak neveztek. Moulay Ismail szultán XIV. Lajos kortársa volt, aki egész uralkodása alatt szüntelen építkezéssel igyekezett megvalósítani álmait. A szultán mindenhol ott volt, mindent személyesen ellenőrzött, a közel 36.000 rabszolga, építész, kőfaragó stb. által végzett építkezéseken. Ismerkedés a várossal. Látogatás a marokkói kézművesség és zene műtárgyait bemutató Dar Jamai Múzeumban, melyet a nagyvezír csodás díszítésű, kertes palotájában rendeztek be. Következő állomásunk az elbűvölő, római alapítású VOLUBILIS romvárosa, mely a Római Birodalom idején a környék legnagyobb városa volt. Vacsora, szállás Fezben.

4. nap: Fez
Egész napos (többnyire gyalogos) városnézés FEZ-AL BALI-ban, Marokkó vallási és kulturális központjában, Medinájában, melynek több mint kilencezer kanyargós, keskeny utcája megőrizte VIII. századi hangulatát, és a világörökség részét képezi. A kézművesipar fellegvárában láthatunk szőnyegkészítőket, réz- és fémműveseket, bőrfeldolgozókat, selyemszövőket, textilkészítőket stb. Megcsodáljuk a kék-zöld Bab Bou Jeloud Kaput, a Nejjarine teret szép kútjával, II. Moulay Idriss emlékhelyét és a híres Kairaouine Egyetemet. Ebéd a városban. A marokkói építészet díszítőművészetét egy Medreszében, azaz korán iskolában tekintjük meg. Felfedezzük a zsidónegyedet, a mellah szép balkonjait, a királyi palota csodás kapuját, Fez-el-Jded és Ville Nouvelle utcáit. Este helyi tipikus fogásokból (pl. Pastilla) álló, fakultatív zenés vacsora. Szállás Fezben.

5. nap: Fez - Ifrane - Erfoud - Merzouga
Fezt elhagyva a Közép-Atlasz cédrusligetei között vezet utunk. Rövid pihenő IFRANE-ban, a kristálytiszta levegőjű ,,marokkói ,,Svájcban". Innen gyönyörű oázisokon és a Ziz völgyén át érkezünk ERFOUD-ba, az oázisok kapujába, a szálláshelyre. Fakultatív program keretében terepjárókkal indulunk a MERZOUGA oázisba, ahol a lenyugvó Nap fantasztikus színeit csodálhatjuk meg. Visszatérés a szállásra, vacsora.

6. nap: Erfoud - Tinerhir - Ouarzazate
Délelőtt látogatás a fosszilia-feldolgozó (pl. kagyló-, csigakövületek) üzemben, vásárlási lehetőséggel. Középkori öntözőrendszerek mentén vezet az út a Todra-szoroshoz. Közben megálló TINERHIR-ben, az eredeti, kézzel készített berber szőnyegek hazájában. A középkori marokkói építészet emlékei, agyagerődítmények (kasbah) mentén, a Rózsák-völgyén keresztül, érkezünk Ouarzazateba, az egykori karavánok kötelező állomáshelyére.

7. nap: Ouarzazate - Marrakech
OUARZAZATE-ban megtekintjük a Taouirt erődöt. Irány AIT BEN HADDOU KSAR, mely az elmúlt évtizedekben számos világhírű film forgatásának adott helyszínt (pl. A Názáreti Jézus, Gladiátor, Nagy Sándorról készült Alexander.) Visszatérünk Marrakech-be. Bepillantunk a híres Jema El Fna téren, a mesemondók, kígyóbűvölők és tűznyelők, akrobaták és utcai pecsenyesütők forgatagába és a tér Ezeregyéjszaka meséibe illő nyüzsgésébe is. Vacsora, szállás Marrakechben.

8. nap: Marrakech - Budapest
A délelőttöt és a délutánt még MARRAKECH-ben töltjük. A ,,vörös város" néven is ismert települést a XI. században alapították az Almoravidák. A dinasztia ékes palotákat és kerteket hagyott Marrakechre, Menara kert, Koutoubia mecset (kívülről) Késődélután transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre. érkezés a későesti órákban.

UNESCO Világörökségek:
- Fez óvárosa, Marrakech óvárosa
- Meknes történelmi városa
- Volubilis régészeti lelőhelyei

A változtatás jogát fenntartjuk!

A teljes ár a 472/2017. (XII. 28.) 14. §. (1) c) Korm. rendelet szerinti ár, mely az indulásig, az ÁSZF-ben foglaltak szerint változhat.

Tudnivalók

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról.  Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak. 

https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/marokko

 

Árak

Teljes ár: 449.900 Ft (381.900 Ft + 68.000 Ft repülőtéri illeték és csomagdíj)
Egyágyas felár: 105.000 Ft                                                                                                                                                                                      
Belépőjegyek: kb. 70 EUR (A helyszínen fizetendő!)

Fakultatív programok:
-       terepjárós túra a sivatagba (5. nap): 25 EUR /fő
-       zenés, vacsorával egybekötött esti program Fezben (kb. 50 EUR)

Kalkulált csoportos útlemondási biztosítás: 3 %            
A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!

Minimális utaslétszám: 30 fő            
Garancia felár: 25-29 fő esetén, 75 EUR (A helyszínen fizetendő!)  

Az árakat 1 USD = 390 Ft árfolyamig garantáljuk! 

Szervízdíj / borravaló a helyiek számára: 40 EUR 

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervizdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.). A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!


Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2024-11-05 - 2024-11-12 7 éj KÜLÖNÁGYAS SZOBA Félpanzió 449.900 Ft Ft/fő, 2F
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok