Omán utazás repülővel

Salalah nyaralás 2024

Részletek

Álomnyaralások kedvező áron

Egzotikus utak 2024

Részletek

Csoportos tengeri hajóutak 2024

magyar idegenvezetővel

Részletek

Karácsonyi csodavilág Londonban

Nagy-Britannia, London, London Útazonosító: 652861
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Városlátogatás, Nyaralóprogram
Leírás

Leírás:

?  Winter Wonderland
?  Towertől a Parlamentig
?  A brit koronaékszerek lelőhelye, a Tower

Program:

1. NAP: BUDAPEST - LONDON

Menetrend függvényében a délelőtti órákban utazás Londonba. Érkezés után felszállunk privát transzferünkre és a hotelhez megyünk, ahol a csomagszobába elhelyezzük a csomagjainkat, majd megkezdjük a programot. A közlekedés a városban tömegközlekedéssel (főleg metróval) fog történni. Ahogy azt már a reptéri transzfer során láthatjuk a város már úszik a karácsonyi hangulatban. A fények nagyon hangulatosak. Sétánkat a Westminster negyedben kezdjük; Parlament épülete, Big Ben óratornya, majd megnézzük a Westminster Apátságot, ami nemcsak történelmi, de építészeti szempontból is London és egész Anglia egyik legkiemelkedőbb emlékhelye. A székesegyház előtt az elmúlt években karácsonyfát állítottak, és bent Jézus születését ábrázoló betlehemet is építenek. Hosszú évszázadokon át itt koronázták és temették az angol uralkodókat. I. Erzsébet és Stuart Mária mellett az apátságban nyugszik például Chaucer, Dickens és Newton is. Következő megállónk a miniszterelnöki rezidencia, a híres Downing Street 10. Az utcácskába csak bepillantani tudunk, mert biztonsági okokból a teljes utcát lezárták. Ezután a Lovas Testőrség laktanyája mellett elhaladva érjük el a Buckingham palotát. Ezt követően ellátogatunk a Picadilly térre, a Sohoba, a Kínai negyedbe és a Trafalgar térre, ahol megnézhetjük a National Gallery páratlanul gazdag gyűjteményét. Este érünk vissza a hotelbe.

2. NAP: LONDON

Reggeli után elsőként a monumentális Szt. Pál Székesegyházat tekintjük meg, majd a Towerbe látogatunk. A Tower London híres erődítménye, mely elválaszthatatlan az angol történelemtől. Volt királyi lakhely, rettegett börtön, sőt állatkert is, ma pedig múzeum. Itt találhatóak a felbecsülhetetlen értékű brit koronaékszerek is. A karácsonyi fények itt is elkápráztatnak minket. A vár mellett látható a Tower Híd, amely London egyetlen felnyitható hídja. Igény szerint hajókázási lehetőség is lesz a Temzén a Towertől a Parlamentig. Délután, miután már sötétedik ellátogatunk utazásunk egyik érdekes attrakciójához, a Hyde parkban található Winter Wonderland-hez, ami egy valóságos téli csodaország. A Hyde park egész területét fényekkel és téli játékokkal borították be. Itt, aki szeretné kipróbálhatja valamelyik forgóhintát, de korcsolyázni és forralt bort inni is lesz lehetőség, aki úgy gondolja, elsétálhat és megnézheti Diana emlékkútját is. Ha szerencsénk van talán még a Mikulással is találkozhatunk. A karácsonyra hangolódás után, élményekkel telve, megyünk vissza a hotelbe.

3. NAP: LONDON

Megreggelizünk, majd ismét bemegyünk a város központjába. Ekkor, aki szeretne, felszállhat a London Eye-ra, ami egy monumentális óriáskerék. Eredetileg a millennium ünnepére építették és úgy volt, hogy csak néhány évig fog ott állni, de a nagy sikerre való tekintettel nem bontották le. A nap további részében szabadprogram, aki szeretné, ekkor a közelben lévő 3 múzeum (Természettudományi, Iparművészeti, Tudományos) közül felkeresheti valamelyiket, de ha valakit jobban érdekli a híres Madame Tussaud panoptikum, arra is lesz lehetőség (egyénileg, metróval könnyen elérhető), de ha valaki az üzletek karácsonyi leértékeléseit szeretné megtekinteni, erre is van lehetőség.

4. NAP: LONDON - STONEHENGE - WINDSOR - BUDAPEST

Reggeli után először Anglia legrégebbi emléke felé indulunk. Stonehenge kőtömbjeiről sok legenda és elképzelés született, de csak két dolog biztos, hogy többezer éves és, hogy ezt látni kell. Napi második programunk gyanánt a Windsor kastélyt látogatjuk meg, mely a királyi család rezidenciája évszázadok óta és a világ legnagyobb és legrégebbi lakott kastélya. A díszes lakosztályok és a látványos park karácsonykor még nagyobb pompában tündököl, mint az év többi részében. Innen a repülőtérre megyünk és hazaindulás. Késő este érkezünk Budapestre.

NAGY-BRITANNIA ÉS ÉSZAK-ÍRORSZÁG EGYESÜLT KIRÁLYSÁGA TERÜLETÉRE A JELENLEGI RENDELKEZÉSEK SZERINT CSAK ÚTLEVÉLLEL LEHET BEUTAZNI. A SZEMÉLYI IGAZOLVÁNY NEM ELEGENDŐ.

Szállás: 3 csillagos szálloda

Ellátás: Reggeli

Közlekedés: Repülővel

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2024-11-30 - 2024-12-03 3 éj 2 ágyas szoba Reggeli 339.000 Ft Ft/fő, 2 ágyas szoba
2024-12-07 - 2024-12-10 3 éj 2 ágyas szoba Reggeli 339.000 Ft Ft/fő, 2 ágyas szoba
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok