Omán utazás repülővel

Salalah nyaralás 2024

Részletek

Álomnyaralások kedvező áron

Egzotikus utak 2024

Részletek

Csoportos tengeri hajóutak 2024

magyar idegenvezetővel

Részletek

Advent Skócia szívében

Nagy-Britannia, Skócia, Edinburgh Útazonosító: 652868
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Városlátogatás, Nyaralóprogram, Körutazás
Leírás

Program:

1. NAP: BUDAPEST - EDINBURGH

Várhatóan a reggeli órákban repülünk Budapestről Edinburghba, ahol először tömegközlekedéssel a hotelbe megyünk. Lepakoljuk a csomagjainkat majd a város felfedezésére indulunk. Az óváros az UNESCO világörökség része. Teszünk egy sétát a hangulatos régi épületek között, majd programunkat a Királyi Kastély meglátogatásával kezdjük. Itt őrzik többek között a skót koro­názási ékszereket is. A kultúrális program után lehetőségünk lesz betekintést nyerni a skótok kedvenc italának, a whiskynek a történetében. A múzeumban töbszáz üveg van kiállítva, és habár itt lepárló nem működik, a nedü készítéséről itt is sokat megtudhatunk. Késő délután rövid szabadidő alatt felkeres­hetjük a Royal Mile-t, a Princess Street-et vagy betérhetünk egy pub-ba a Rose Streeten, vagy sétálhatunk a hangulatosan kivilágított városban, illetve a karácsonyi vásárban. Este foglaljuk el szálláshelyünket.

2. NAP: EDINBURGH - ROSSLYN - GLASGOW - EDINBURGH

Reggeli követően a nap során egyéni időtöltés Edinburghban, vagy velünk tarthatnak egy tartalmas fakultatv kirándulásra.  Első megállónk A Da Vinci kód című könyv (és film) által híressé vált titok­zatos Rosslyn-kápolna, mely mesés kőcsipkéivel és titokzatos történelmével mindenkit rabul ejt. Ezt követően Glasgowba, Skócia második legnagyobb városába utazunk. Keleti részén fekszik a Szent Mungo katedrális, amely a legrégibb és leg­nagyobb épségben megmaradt középkori skót templom. Láthatjuk a központban lévő George teret. A nyugati város­részben található a Kelvingrove Galéria, amely Brittish Museum után a második legnagyobb és leglátogatottabb művészeti gyűjtemény egész Nagy-Britanniában. Szemben vele a Glasgow-i Egyetem hatal­mas épülete áll. Ezen a napon is lesz lehetőség a karácsonyi fényekben gyönyörködni, mivel Glasgow-t sem kerüli el a karácsonyi hangulat. Délután érünk vissza Edinburghba, ahol aki szeretne még sétálhat, vásárolgathat egy kicsit. Rosslyn - Glasgow fakultatív kirándulás (1 belépővel, min. 12 főtől): 24.000 Ft.

3. NAP: EDINBURGH - BUDAPEST

Reggel felfedezzük Edinburgh újvárosát is, felmegyünk a Calton dombra, ahonnan jó időben csodás kilátás nyilik a skót fővárosra, majd aki szeretne az idegenvezetővel tartva, visszamehet a hotel közelében található kikötőhöz, ahol megtakinthetőü a Royal Yacht Britannia, ami évtizedekig szolgált a királyi család üdülőhajójaként. Sajnos a használatból már kivonták, de fényéből mit sem veszített. Aki nem szeretné megnézni a hajót egyénileg bemehet városba hogy vásárolgasson vagy elfogyasztjon egy kellemes ebédet, ezesetben a hotelnál lévő találkozóta egyénileg kell visszamenni. Koradélután felvesszük a csomagjainkat, majd együtt villamossal a reptérre megyünk. Budapestre érkezés az esti órákban várható.

A program első és harmadik napján tömegközlekedéssel utazunk a helyszínek közt.

NAGY-BRITANNIA ÉS ÉSZAK-ÍRORSZÁG EGYESÜLT KIRÁLYSÁGA TERÜLETÉRE A JELENLEGI RENDELKEZÉSEK SZERINT CSAK ÚTLEVÉLLEL LEHET BEUTAZNI. A SZEMÉLYI IGAZOLVÁNY NEM ELEGENDŐ.

Szállás: 3 csillagos szálloda

Ellátás: Reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Repülővel

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2024-12-15 - 2024-12-17 2 éj 2 ágyas szoba leírás szerint 252.550 Ft Ft/fő, 2 ágyas szoba
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok