Omán utazás repülővel

Salalah nyaralás 2024

Részletek

Álomnyaralások kedvező áron

Egzotikus utak 2024

Részletek

Csoportos tengeri hajóutak 2024

magyar idegenvezetővel

Részletek

Nagy Afrika-kalandtúra: Namíbia, Botswana és a fantasztikus Viktória-vízesés-Kiscsoportos körutazás

Namíbia, Körutazás Namíbiában, Körutazás Namíbiában Útazonosító: 656137
  • Szálláskategória: Hotel ***+
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Egzotikus út, Fakultatív program lehetőség, Kombinált nyaralás, Körutazás, Természeti csodák
Leírás

Afrika színei a javából! Fedezze fel velünk a kontinens egyik legkülönlegesebb országát, Namíbiát: az Atlanti-óceán partvidéke, a Namib-sivatag homokdűnéi, az Etosha Nemzeti Park gazdag állatvilága önmagukban is páratlan élményt ígérnek. Ráadás lesz a botswanai Chobe Nemzeti Park izgalmas vízi-szárazföldi vadvilága, záróakkordként pedig az ugyancsak egyedülálló Viktória-vízesés csodája! Számos szafari színesíti a programot, és szálláshelyeink zöme is a természet abszolút közelségét ígérő afrikai lodge lesz, a sivatagok-szavannák csillagos égboltjával és utánozhatatlan Afrika-hangulattal!

 

Előfoglalási kedvezmény:

4 hónappal indulás előtt: 80 000 Ft/fő

 

 

Dátum: 2025. március 20 – április 4.

Időtartam: 16 nap / 13 éj

Utazás: Menetrendszerinti repülőjáratokkal

Repülési idő: Menetiránytól függően kb. 7-8 óra

Elhelyezés: 3 és 4 csillagos lodge-okban és szállodában

Ellátás: 13 reggeli és 10 vacsora

Idegenvezetés: A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri

Minimum létszám: 14 fő

 

Nagy Afrika-kalandtúra: Namíbia, Botswana és a fantasztikus Viktória-vízesés ajánlatunk programleírása

 

1-2. nap: Windhoek, Namíbia
Esti bécsi indulással, addisz-abebai átszállással utazás Namíbiába. Éjszaka a repülőn, érkezés Windhoekba másnap, a kora délutáni órákban. Transzfer a szállodába, útközben városnézés, ismerkedés a gyarmati időket is megidéző, ámde modern, apró fővárossal. Főbb látnivalók: Krisztus Temploma, Parlamenti Kertek, Régi Erőd. Szállás Windhoekban (1 éj).

 

3. nap: Windhoektól a Namib-sivatagig

Reggeli után utazás Rehoboth-on, a baaster népcsoport szülőföldjén keresztül a világ legrégibb sivatagjába, a jellegzetes vörös homokdűnéiről híres Namib-sivatagba. Kora délutáni érkezés a szálláshelyre, pihenő, kikapcsolódás a lodge medencéjénél. Este fakultatív program felár ellenében:

Naplemente-dzsiptúra a Namib-sivatagban, magyar idegenvezetővel
Nyitott terepjárókkal fedezhetjük fel a Gondwana Namib Park területének megkövesedett dűnéit és vörös homokdűnéit, a sivatagi alkonyat különleges békéjét, és könnyű snack, frissítők kíséretében gyönyörködhetünk a naplementében.

Vacsora és szállás a Namib-sivatagban (1 éj).

 

4. nap: Sossusvlei, Dead Vlei, Sesriem-kanyon és Swakopmund
Kora reggel a Namíb Naukluft Nemzeti Parkba utazunk, hogy a lenyűgöző sivatagi napkeltében tekintsük meg híres turisztikai látványosságait: Sossusvleit, a hatalmas vörös homokdűnékkel körülvett agyagmedencét, a fehér agyaggal borított Dead Vleit, a Namib-sivatag legtöbbet fényképezett látnivalói közé tartozó 45-ös Dűnét és a Sesriem-kanyont. A parklátogatás után északnak vesszük az irányt, és a Kuiseb- és Gaub-kanyon érintésével a tengerparti Swakopmundba, Namíbia első számú nyaralóhelyére utazunk. Szállás Swakopmundban (2 éj).

 

5. nap Walvis Bay
A mai napon egész napos kirándulás teszünk Walvis Bay környékén: délelőtt hajókirándulásra indulunk a lagúnán, érintve egy fókakolóniát, és szerencsés esetben a sokszínű helyi állat- és madárvilág számos más példányával, köztük flamingókkal, delfinekkel is találkozunk. Délután Sandwich Harbourba, Namíbia egyik legjelentősebb lápvidékére kirándulunk. A program után visszatérünk Swakopmundba, rövid városnézés, majd transzfer a szállodába.

 

6. nap: Damaraland
Reggeli után a geológiai csodaként is emlegetett damaralandi régióba utazunk – Namíbia egyik leglátványosabb területe ez, ahol vízmosások, síkságok, hegyek váltják egymást. Az út során láthatjuk az ország legmagasabb hegyét, a Brandberget, a Twyfelfontein szikláin megjelenő, több ezer éves sziklarajzokat, és érintjük a Megkövült Erdő nevű nemzeti parkot, majd betérünk a Twyfelfontein közelében kialakított múzeumfaluba, amely Namíbia egyik legősibb népét, a damarákat és azok kultúráját mutatja be. A hosszú nap után vacsora és szállás egy helyi lodge-ban (1 éj).

 

7. nap: Omapaha Etosha Himba Village, Etosha Nemzeti Park
Az Etosha Nemzeti Park környékére utazunk, a szálláshelyünkre. Útközben érintjük az Erongo hegy lábánál fekvő Omaruru városkát, a nagyszámú német nyelvű lakossággal bíró Otjiwarongo települést és Outjo várost. Vacsora és szállás az Etosha Nemzeti Park környékén (1 éj).

 

8. nap: Etosha Nemzeti Park
Egész napos vadles az Etosha Nemzeti Parkban, amely Afrika egyik legjelentősebb természetvédelmi területe és egyben nagyszerű szafariterep. Legfőbb megkülönböztető jegye egy óriási, az űrből is látható tómeder, amely nem más, mint egy sósivatag. Gazdag és változatos vadvilágnak, zebra-, gnú-, antilop- és gazellacsordáknak, zsiráfoknak és számos madárfajnak ad otthont, de Afrika legmagasabb elefántjai, oroszlánok és leopárdok, továbbá a veszélyeztetett fekete rinocérosz egyedei is élnek itt. Az állatok jellemzően a vízgyűjtőhelyek, itatók körül gyűlnek össze, melyek közül többet is érintünk az út során. Vacsora és szállás a park keleti végében (1 éj).

 

9. nap: Rundu, Okawango folyó
Reggeli után után elhagyjuk az Etosha Nemzeti Parkot és Rundu felé utazunk tovább, Grootfontein településen át. Grootfontein mellett ellátogatunk a Hoba meteorithoz, amely 60 tonnás tömegével a legnagyobb ismert meteorit a Földön. A napot kellemes naplemente-hajótúrával zárjuk az Okawango folyón. Szállásunk Rundu környékén lesz (1 éj).

 

10. nap: Bwabwata Nemzeti Park, Popa-vízesés
Kelet felé utazunk tovább, az Okawango és Kwando folyó között elterülő Bwabwata Nemzeti Parkon át, amely az afrikai elefántok egyik fő vonulási területe. Útközben kitérőt teszünk a Popa Falls zuhatagához. Vacsora, szállás Kongola falu környékén (1 éj).

 

11. nap: Utazás a Chobe Nemzeti Parkba
Reggeli után a kasanei határhoz utazunk, s Namíbiát magunk mögött hagyva átlépünk Botswanába. Érkezés a szálláshelyünkre, kikapcsolódás a medencénél, rákészülés a másnapi tartalmas szafarira. Vacsora és szállás a Kasanéban (2 éj).

 

12. nap: Chobe Nemzeti Park
Egész napos szafari program a Chobe Nemzeti Parkban. A száraz Kalahári-medence és a bővizű folyók által határolt nemzeti park állatvilága rendkívül változatos, számtalan állatot figyelhetünk meg természetes élőhelyén. Este alkonyati hajókázás a Chobe folyón, amely szintén remek lehetőséget kínál a vadvilág megfigyelésére.

 

13. nap Victoria Falls

Kényelmes reggeli után továbbutazás a zimbabwei Victoria Falls városába. Délután szabad program vagy választani lehet a helyszínen foglalható fakultatív programok széles választékából: kirándulás magyar idegenvezetővel a Viktória-vízesés zambiai oldalára, egyéni helikoptertúra a vízesés felett, kajakozás vagy vadvízi evezés a Zambezi folyón, naplemente hajótúra a Zambezin (a kirándulások a helyszínen foglalhatók és fizetendők). Szállás Victoria Falls-ban (2 éj)

 

14. nap Victoria Falls

Reggeli látogatás a Zambia és Zimbabwe határán fekvő Viktória-vízesés zimbabwei oldalán. A vízesés az Unesco Világörökség része, a világ legszélesebb vízzuhatagával büszkélkedhet. A látvány életre szóló élményt ígér, és ha szerencsések vagyunk, megpillanthatjuk a vízpárában felbukkanó szivárványokat is. Délután szabadprogram, kikapcsolódás a lodge-ban vagy helyszínen foglalható fakultatív programok.

 

15-16. nap Hazautazás

Délelőtt transzfer a repülőtérre, addisz-abebai átszállással utazás Budapestre. Érkezés Bécs repülőterére a kora reggeli órákban.

 

A programok sorrendje változhat.

 

 

Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
Naplemente-túra

Fakultatív naplemente-túra a Namib-sivatagban, snackkel és üdítővel, magyar nyelvű idegenvezetővel (min. 4 fő)

29900
Részvételi díj 2 fő részére Ft/fő Létszám /fő Összesen Ft/2 fő
Utazási szolgáltatások díja kétágyas szobában
útlemondási biztosítással (2 %)
2 279 000 2 4 558 000
Repülőtéri illeték kb. 211 000 2 422 000
Teljes csomagár 2 fő részére 4 980 000

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegyek, repülőtéri illeték kb. 211 000 Ft/fő, szállás 13 éjszakára a megadott ellátással, programok a leírás szerint, útlemondási biztosítás*.

 

A részvételi díj nem tartalmazza: fakultatív felárak és díjak, bécsi repülőtéri transzfer, vízumok (1 080 namíbiai dollár, azaz kb. 71 USD, helyszínen fizetendő), zimbabwei vízum (45 USD, helyszínen fizetendő vagy a többszöri belépésre jogosító KAZA UNIVIZA, 50 USD, szintén helyszínen fizetendő), borravalók** (60 USD, helyszínen fizetendő), utasbiztosítás*.

 

További árak:

Egyágyas felár: 520 000 Ft/fő

Fakultatív naplemente-túra a Namib-sivatagban, snackkel és üdítővel, magyar nyelvű idegenvezetővel (min. 4 fő): 29 900 Ft/fő

 

Előfoglalási kedvezmény: legkésőbb 4 hónappal az indulást megelőzően 80 000 Ft/fő kedvezmény

 

*Biztosítások: A részvételi díj tartalmazza az útlemondási biztosítás díját, amely nem kötelező, megkötését a szigorú lemondási feltételek miatt javasoljuk. A részvételi díj nem tartalmazza az utasbiztosítást, kérje kedvező ajánlatunkat Covid fedezettel rendelkező betegség-, baleset- és poggyászbiztosításra.

 

**Szervízdíj/borravaló: Helyi szokás szerint a szolgáltatók (pl. sofőr, helyi idegenvezető, kiszolgáló személyzet) elvárja a szervízdíjat/borravalót, amely a legtöbb országban kötelező és az idegenforgalomban bevett szokás.

 

Teljes ár (Bruttó árazás, csomagár)

A csoportos utazások részvételi díja valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, amely minimálisan szükséges ahhoz, hogy az utazó részt tudjon venni az utazáson. A részvételi díjon felül egyéni igény szerint foglalhatók további szolgáltatások (pl. fakultatív ellátás, fakultatív programok, extra poggyász, vízumdíj, esetleges belépők, biztosítások), ezen szolgáltatások díját valamennyi útnál részletesen megadjuk. Nem tartalmazza a teljes részvételi díj az utazás helyszínén fizetendő javasolt borravalót.

Hivatalos ajánlatnak csak az ajánlatkérést követően elkészített, konkrét utazásra vonatkozó és opciós foglalást is tartalmazó írásbeli ajánlat minősül.
A helyek elfogyhatnak.

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2025-03-20 - 2025-04-04 13 éj 2 ágyas szoba leírás szerint 2.199.000 Ft Ft/fő; 11. 20-ig előfoglalási kedvezmény
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok