Omán utazás repülővel

Salalah nyaralás 2024

Részletek

Álomnyaralások kedvező áron

Egzotikus utak 2024

Részletek

Csoportos tengeri hajóutak 2024

magyar idegenvezetővel

Részletek

Namíbia, Botswana és a Viktória-vízesés kiscsoportos körutazás 2025.03.03-17.

Namíbia, Körutazás Namíbiában, Körutazás Namíbiában Útazonosító: 659752
  • Szálláskategória: Hotel
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Egzotikus út
Leírás

Leírás:

Számtalan csodás hely van a világon, de semmi sem érhet fel Namíbia végtelen horizontjával, a Namib-sivatag vörös homoktengerével (UNESCO Világörökség helyszín), az Etosha Nemzeti Park vadgazdagságával, a Caprivi és Chobe vidék páratlan vízparti élőhelyeivel és a Föld hét természeti csodái közt számon tartott Viktória-vízeséssel. Fedezze fel velünk Afrika vitathatatlanul egyedülálló vidékeit, ismerje meg a Namíbiában élő helyi törzsek (Hererók, Himbák, Namák) életét, merüljön el a Chobe Nemzeti Park végtelen vidékén és ugorjon fejest a 'Füstölgő Mennydörgés' ámulatbaejtő világába.

Legyen a kontinens szerelmese! Afrika végtelenje csak Önre vár!

Az út kiemelkedő értékei:

  • Utazás az Ethiopian Airlines légitársaság kényelmes menetrendű járataival
  • Kis létszámú csoport
  • Utazás légkondcionált privát busszal
  • UNESCO Világörökségek az út során: Namíb-sivatag dűnetengere és Twyfelfontein sziklarajzai Namíbiában, a Viktória-vízesés Zimbabwében
  • Jó minőségű és elhelyezkedésű szállások
  • Látogatás a Viktória-vízesésnél a legbővizűbb, leglátványosabb időszakban
  • Lehetőség a BIG5 (elefánt, orrszarvú, kafferbivaly, oroszlán, leopárd) való találkozásra
  • Tapasztalt magyar idegenvezető a teljes út során

 

Programok:

2025. március 3. hétfő
Elutazás Bécsből egy átszállással Windhoekba az Ethiopian Airlines légitársaság menetrend szerinti járataival (Bécs - Addisz Abeba 22:30-06:50, Addisz Abeba - Windhoek 08:35-13:20).

2024. március 4. kedd
Érkezés Namíbia fővárosába kora délután, majd rövid buszos kirándulás a városban: megnézzük a Windhoek jelképeként ismert evangélikus templomot, az 1910-es években épült vasútállomás épületét, a kormányzósági palotát (Tintenpalast) és a Gibeon meteorit eső darabjaiból készült installációt. Szállás a Safari Court Hotelben 3+*.

2024. március 5. szerda
Kezdődik az igazi kaland! Útnak indulunk Földünk második legszárazabb sivataga, a Namib Sivatag felé. Útközben az ezen a vidéken honos nyársas antilopokkal (oryx) találkozhatunk, megállunk a Baktérítőnél, majd elérünk a sivatagban található első szállásunkra. Fakultatív naplemente túra és esti gyalogos kirándulás a sivatagban (ital és snack fogyasztással: 15 000 Ft/fő. Szállás és vacsora: Sossusvlei Lodge.

2024. március 6. csütörtök
Korai reggelink után indulunk a világ legidősebb sivataga felé, hogy négykerék meghajtású terepjáróinkkal a nap reggeli sugaraival együtt érjük el Sossuvlei szikes időszakos tavát és a 150 méter magas 45. dűnét. Szabadidő fotózásra, dűnemászásra, majd átsétálunk a Dead Vlei (halott völgy) csontváz szerű, kiszáradt akáciái közé. Délután rövid túrát teszünk a Sesriem-kanyonban: az átlagosan 30-40 méter magas sziklafalakkal övezett keskeny szorosban.Szállás és vacsora: Sossusvlei Lodge.

2024. március 7. péntek
Ma továbbutazunk Swakopmund felé: útunk során elhaladunk a tekintélyt parancsoló Rostock-hegy mellett, átkelünk a Kuiseb-szoroson, hogy elérjük az Atlanti-óceán partján fekvő településeket. Délután fakultatív katamarán túra és delfin és fókales: 100 USD/fő, majd a kora esti órákban érünk a koloniális időket idéző épületeivel, pálmafás utcáival, remek éttermeivel és művészeti galériáival büszkélkedő oázisba, Swakopmundba. Szállás és reggeli a The Delight szállodában.

2024. március 8. szombat
Délelőtt felfedezzük a városka főbb látnivalóit, majd elhagyjuk a városias környezetet és mielőtt Damaraföld hegyei közé indulnánk, megállunk a Cape Cross fókarezervátumnál. A terület a Dél-afrikai medvefókák egyik legnagyobb kolóniáinak egyike. Neve egy hatalmas kőkeresztből származik, melyet portugál telepesek emeltek a 16. században. Innen Twyfelfonteinbe tartunk: a völgyet őslakói, a damara törzs Uri-Ais, azaz szökkenő forrás néven emlegették, mára a forrás és a folyócska teljesen elapadt, látogatottsága viszont megnőtt az itt található, több, mint 2500 vésett sziklarajz miatt. Szállás és vacsora: Twyfelfontein Lodge.

2024. március 9. vasárnap
Ma kora reggel felkapaszkodunk a twyfelfonteini barlangokhoz, hogy megcsodáljuk a páratlan alkotásokat és a napfelkeltét,majd egy himba törzshöz látogatunk, hogy betekintést nyerhessünk ennek a pásztor népnek az életébe, ismerkedjünk hagyományaikkal. A mai nap megérkezünk Namíbia fő attrakciója, az Etosha Nemzeti Park kapujába, ahol az elkövetkező napunkat töltjük majd. A több, mint 20 000 km? területű park bozótjaiban számtalan antilopfajtával (gnú, nyársas- és vándorantilop, nagykudu), elefánttal, orrszarvúval és oroszlánokkal is találkozhatunk. Szállás és vacsora: Etosha Safari Lodge.

2024. március 10. hétfő
Ma Keletről Nyugatra haladva, zebracsordákat, oroszlánokat, zsiráfokat követve átszeljük a nemzeti parkot. Az időszak sajátossága a kölykeiket nevelgető anyák, remek fotótémát kínálnak! Szállás és vacsora: Mokuti Etosha Lodge.

2024. március 11. kedd
Elhagyjuk Namíbia sivatagos vidékét, hogy az esténket már az Okavango-folyó körüli dús vegetációban tölthessük. Utunk során megnézzük a Föld legnagyobb ismert, egy darabból álló meteorit tömbjét, a Hoba meteoritot, majd ismerkedünk az angolai határ mentén élő Mbunzák életével. Szállás és vacsora a szép folyóparti környezetben található Hakusembe River Lodge-ban lesz.

2024. március 12. szerda
Délelőtt folytatjuk az utunkat a Caprivi sáv buja vegetációjában és ellátogatunk a Bwabwata Nemzeti Parkba, ahol elefántokkal, a vizi élőhely sajátosságaként kaffer bivalyokkal, vizilovakkal is találkozhatunk.Délután érünk új szállásunka, a Namushasha River Lodge-ban. Délután szabadprogram a fantasztikus fekvésű szálláson, ahol akár a teraszról is gyönyörködhetünk a változatos táj és állatvilág látványában. A Kwando-folyó a szomszédos Okavangóhoz hasonlóan sok apróbb csatornára bomlik és gazdag élővilágú mocsárrendszert alkot, de ahelyett, hogy eltűnne a Kalahári sivatagában, keletnek fordul, majd a Zambézibe torkollik.

2024. március 13. csütörtök
Ma délután Botswanába érünk, ahol  Afrika egyik legsűrűbb vadon élő állatállományának otthont adó Chobe Nemzeti Parkba látogatunk. A park legjobban talán hatalmas elefántpopulációjáról ismert. A parkban a becslések szerint 50 000 elefánt él, valószínűleg itt található Afrika legnagyobb sűrűségű állománya. Az itt élő elefántok az ismert fajok közül a legnagyobbak. Este hajóra szállva csodáljuk a folyó felett az afrikai naplementét. Szállás és vacsora a vízparti fekvésű Chobe Safari Lodge-ban.

2024. március 14. péntek
Kora reggeli hajós vadles a folyóparton, majd elhagyjuk Botswanát és a zimbabwei Victoria Falls városát, ahol utolsó két éjszakánkat töltjük. A Viktória-vízesés (Mosi-oa-Tunya) két ország: Zambia és Zimbabwe határán található. Helyi elnevezése a makololóktól származik: és mennydörgő füstölgést jelent. A név onnan ered, hogy a víz száz méteres mélységbe alázúduló hangját háromszáz méteres párafüggöny kíséri. A Viktória-vízesés 1708 méter széles vízzuhataga a legszélesebb a világon, közvetlen környékét mindkét ország nemzeti parkká nyilvánította, és 1989 óta az UNESCO-Világörökség részeként nemzetközi védelemben is részesül. A vízesés érkezésünkkor teljes pompáját mutatja: az esős évszak végeztével ilyenkor a legnagyobb a vízállás a folyón.Délután közösen végigsétálunk a zimbabwei oldalon, ahonnan nagyszerű képeket készíthetünk a vízesésről. Szállás Cresta Sprayview Hotelben.

2024 március 15. szombat
Egész napos szabadprogram a Viktória-vízesés környékén választhat fakultatív programlehetőségekkel (hamarosan). A város számtalan kellemes kis kávézóval, remek éttermekkel és hatalmas kézműves piaccal várja az utazókat. Kora este felejthetetlen hajókirándulásra, naplemente túrára indulunk a Zambézi folyón, hogy méltóképpen búcsúzhassunk az afrikai kontinens nyújtotta csodáktól. Szállás Cresta Sprayview Hotelben.

2024. március 16. vasárnap
Délelőtti pihenőnk után transzfer a repülőtérre, majd hazautazás Bécsbe (Victoria Falls 13.05 - 21.40 Addis Abeba 01:10 - Bécs 05.55.).

2024. március 17. hétfő
Érkezés Bécsbe a kora reggeli órákban.

Az ár tartalmazza:

  • Repülőjegy a Bécs-Windhoek/Victoria Falls-Bécs útvonalon, átszállással
  • Szállás 13 éjszakára középkategóriás szállodákban, lodge-okban, kétágyas szobákban
  • Reggeli 4 éjszakára
  • Félpanzió 9 éjszakára
  • 6 alkalommal csomagolt piknik ebéd
  • Kirándulások, városnézések, vadlesek program szerint különbusszal, belépőkkel
  • Nemzeti parkok díjai
  • Magyar idegenvezető a teljes út során

Az ár nem tartalmazza:

  • Vízumok és idegenforgalmi adók díját: Namíbiában ~80 USD vízumdíj (érkezéskor a helyszínen felvehető), Kaza Univisa a Zimbabwe és Zambia belépésekhez (50 USD)
  • Ajánlott szervízdíj (helyszínen fizetendő): 150 USD/fő

Egyéb tudnivalók:

  • Minimum létszám: 9 fő, a fakultatív kirándulásokon 6 fő.
  • Turistaként mindhárom országban legfeljebb 30 napig tartózkodhat magyar állampolgár. Az útlevélnek a hazautazás napjától számítva még legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és legalább három, egymást követő üres oldalt kell tartalmaznia.
  • Kötelező védőoltásra nincsen szükség, mindemellett érdemes indulás előtt valamely oltóközpont munkatársával konzultálni (Országos Epidemiológiai Központ, Nemzetközi Oltóközpont) a javasolt lehetőségekről. A malária megelőzésére saját belátás szerint a Malarone nevű gyógyszer szedhető.
  • Az utazás teljes hossza kb. 2800 km. Namíbiában az utak minősége bár jó, sok helyen nem aszfaltozott, hanem földút, ami fáradtságosabbá teheti az utazást.
  • Egy felnőtt foglalása esetén egyágyas felár fizetendő. Az egyágyas felár: 370 000 Ft/fő
  • A fizetési és lemondási feltételek eltérnek az utazási feltételeinkben rögzítettektől: foglalás után a kötbér mértéke 120 000 Ft/fő, a hátralékfizetés határideje 2025. január 3. A hátralékfizetés után a kötbér mértéke 100%.

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2025-03-03 - 2025-03-17 14 éj Kétágyas szoba franciaággyal leírás szerint 2.329.000 Ft Ft/fő, 2F, Kétágyas szoba franciaággyal
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok