Omán utazás repülővel

Salalah nyaralás 2025

Részletek

Álomnyaralások kedvező áron

Egzotikus utak 2025

Részletek

Csoportos tengeri hajóutak 2025

magyar idegenvezetővel

Részletek

Toszkána ízei, busszal

Olaszország, Körutazás Olaszországban, Körutazás Olaszországban Útazonosító: 692736
  • Szálláskategória: Nincs
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Üdülés - nyaralás

A csomagár minden kötelező költséget tartalmaz!

Leírás

Program:

1. nap

Elutazás a kora reggeli órákban Szlovénián keresztül Olaszországba. Útközben egyórás megállás Triesztben, a romantikus Miramare kastélynál, mely a XIX. században épült Habsburg Miksa osztrák főherceg, és felesége, Sarolta belga királyi hercegnő részére isztriai fehér márványból. A terjedelmes (22 hektáros) tengerparti parkot maga Miksa tervezte, melyben az egész világból összegyűjtött növényfélék találhatóak. Továbbutazás Chianti Rufina térségében található szálláshelyünkre, érkezés az esti órákban. Helyi idegenvezetőnk a központi recepción köszönti az érkező Vendégeket. Miután mindenki elfoglalta szobáját a 3 különálló ház egyikében vacsora következik (3 fogásos menü + 2 pohár bor, vagy 1 pohár szőlőlé + kis üveg ásványvíz). A két pohár bor menü függvényében mindig változik, így utunk végére végigkóstolhatjuk a borászat teljes kínálatát, melyek mind bemutatásra kerülnek.

2. nap

Reggeli után megkezdjük ismerkedésünket a toszkán vidék életével, valódi bájával. Gyönyörködünk a toszkán táj varázsában. 10,00 órakor egy izgalmas szarvasgombavadászatra indulunk kutyusok vezetésével a 110 hektáros farmon, miközben megismerkedünk a ,,föld aranyával". Majd ebéd szarvasgombából készült ételekből. A szarvasgomba igazi gasztronómiai különlegesség, íze és illata semmihez nem hasonlítható. Délután kisétálunk a szőlősorok közé, ellátogatunk a helyi pincészetbe, miközben megismerkedünk a biodinamika alapjaival, a borkészítés titkaival, hogyan lesz egy bor eredetvédett és garantált, valamint Chianti Rufina területtel. Chianti valójában egy térség és nem szőlőfajta. Nem utolsó sorban pedig egy pohár borral élvezzük a toszkán hangulatot. Vacsora (3 fogásos menü + 2 pohár bor, vagy 1 pohár szőlőlé + kis üveg ásványvíz).

3. nap

Reggeli után olivabogyó szedésre indulunk. Megismerkedünk a szabályokkal, az olviva bogyók fajtáival, a szűrt és szüretlen olajok jelentésével. Megtudjuk, hogy készül az extraszűz olíva olaj, hogy lesz a bogyóból olaj, miért ilyen drága? Mégis mindenki ezt használja, hisz az olaszok köztudottan ,,olajos nép". Megtanuljuk a hivatalos olíva olaj kóstolást. Miután elsajátítottuk a fontos tudnivalókat ,,olajos" ebéd következik. Ebéd után buszra szállunk és elmegyünk egy közeli préselőbe. Megnézzük, hogy működik az olíva bogyó préselés, s hogyan folyik ki a gépből a ,,zöld arany". Majd visszatérünk a farmra, rövid pihenő után vacsora (3 fogásos menü + 2 pohár bor, vagy 1 pohár szőlőlé + kis üveg ásványvíz).

4. nap

Reggeli után a reneszánsz kultúra bölcsőjének tartott városba, Firenzébe látogatunk. Az Arno folyó partján fekvő, hosszú történelmi múltra visszatekintő város Toszkána régió székhelye és egyben kulturális központja. A történelmi belvárost 1982-ben az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította. A belváros szűk kis utcái, a zöldellő Arno folyó, és dombok, a múzeumok és templomok falai számtalan felfedezésre váró kincset tartogatnak a látogatók számára. Az ékszerkereskedők apró házacskáival teli híd a Ponte Vecchio, a Palazzo Vecchio, a vörös kupolájú Dóm, a Battistero, a Campanile. A város talán leghíresebb lakói a mecénás Medici család tagjai voltak, az ő emléküket is számtalan műemlék őrzi. Ebédidőben ellátogatunk a San Lorenzo tér környékére, ahol a piac épületében gyümölcsök, pecorino sajtok, olivák, sonkák között sétálva a fűszerek illatát belélegezve tipikus olasz ételeket kós-tolhatunk (egyénileg, helyszínen fizetendő). Vagy egy helyi bárba beülve egy ínycsiklandó capuccino mellett gyönyörködhetünk a város hangulatában. Délután szabadprogram, hogy ki ki felfedezhesse saját ,,Firenzéjét", vásárlási lehetőség. Az élménydús nap után visszatérés a szálláshelyre. Vacsora (3 fogásos menü + 2 pohár bor, vagy 1 pohár szőlőlé + kis üveg ásványvíz).

5. nap

Korai reggeli után elbúcsúzunk a toszkán tájtól. Hazautazás rövid technikai pihenőkkel, vásárlási lehetőséggel. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

 

A program során ajánlott kényelmes, sportos ruházat, nem csúszós, gumitalpú cipő viselete!!! Különös tekintettel a 2. és 3. nap programjára (szarvasgombavadászat, birtoklátogatás, pincészet, olíva bogyó szedés, préselés)!!!

 

Tudnivalók

  • Utazás:légkondicionált autóbusszal
  • Felszállási lehetőségek: Budapest, Székesfehérvár, Siófok, Zalakomár
  • Elhelyezés:Toszkán agriturizmus, 2 ágyas szobáiban. Szállás: Chianti Rufina térségben olasz agriturimus. Autentikus, gyönyörű környezetben, egy domboldalon fekszik a 110 hektáros birtok, ahol a központi recepció, valamint a három, egymáshoz közeli, különálló ház található. Itt kerülnek a vendégek elszállásolásra. Olasz besorolás szerint 4*-os szálláshelynek felel meg.
  • Ellátás: félpanzió (reggeli, vacsora)
  • Helyszínen kötelezően fizetendő idegenforgalmi adó: 1.-EUR/fő/éj
  • Minimum létszám: 35 fő

Programunkat ínyenceknek ajánljuk, akik szeretnék megérezni, megtapasztalni és átélni Toszkána igazi hangulatát, a toszkán táj elbűvölő varázsát, harmóniáját. Akik szeretnének betekintést nyerni a toszkán emberek mindennapjaiba, megismerni életvitelüket egy igazi toszkán birtokon erdővel, szőlőligettel, olíva ültetvénnyel, biogazdasággal. Akik szeretnék megkóstolni a toszkán vidék goumet ízeit.

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2025-11-20 - 2025-11-24 4 éj 2 ágyas standard szoba Félpanzió 445.500 Ft Ft/fő, Félpanzió
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok